İngiltere Kulübü Portsmouth FC Logosu'nu Abdülhamid mi Buldu ?

  Araştırmacı-Yazar Oktan Keleş'in, 2. Abdülhamit'in istihbarat çalışmaları için İngiltere'de Portsmouth Kulübü'nü kurdu...



  Araştırmacı-Yazar Oktan Keleş'in, 2. Abdülhamit'in istihbarat çalışmaları için İngiltere'de Portsmouth Kulübü'nü kurdurduğunu ileri sürmesine rağmen logo aslında 800 yıldır kullanılan bir armadan gelmektedir.
  

  11. yüzyılda İngiltere’yi yöneten kral 1. Richard,Kıbrıs’ı fethi sırasında hilal ve yıldızlı bir bayrak görmüş ve bu bayraktan esinlenmesi ile bir flama yaptırmış.Aynı yıllarda kasaba ilan edilen Portsmouth şehrine de bu logoya benzeyen bir flama hediye etmiş.800 yıl sonra kurulan bölgenin futbol takımı da bu flamadan örnekle bu logoyu tercih etmiş.
  13. yy.a ait Portsmouth şehir sembollerinde bu ay yıldız mevcut ve o tarihlerde Osmanlı Söğütte 200 çadırlık bir yer kaplamaktaydı.Yukarıda yer alan araştırmalar sonucu aslında logonun Abdülhamid veya Osmanlı ile bir ilgisi bulunmadığı sonucuna vardığımı söyleyebilirim.
Portsmouth Bayrağı

Ancak yine de Oktan Keleş'in yorumlarını paylaşmak gerekir:
  
Portsmouth Kulübü'nden Osmanlı Devleti yeteri kadar faydalanmıştır. İngiltere bu ilişkiyi asla çözememiştir. Biz açıklayana kadar da fark etmemiştir. Burada istihbarat sadece adı anılan kulüp ile sınırlı değil, özellikle transferlerde de istihbarat çalışmaları devam etmiştir. Bir futbolcu gittiği takımda da istihbarat çalışmalarını sürdürmüştür. O yüzden Portsmouth, işin görünen yüzüdür.

Londra göz önünde bir şehirdi. Merkez olduğu için Londra seçilmedi. Gözlerden uzak bir yer seçildi. Portsmouth'un seçilmesinin diğer bir nedeni de, bu şehirde İrlandalılar'ın aktif olmasıdır. İrlandalılar'ın bu şehirde önemli yer tutması da bu konuda etkili olmuştur.

Kral 1. Richard'ın olayı tamamıyla uydurmadır. Bakın Sultan Abdülhamit Han'ın türbesine gidin, türbesinin duvarlarında taş kabartmalardan yapılmış o şeklin aynısını göreceksiniz. Kaldı ki, Sultan'ın örnek olarak verdiği materyallerin resimlerini de biz daha önce yayınladık.

Kral 1. Richard olayı yalan olduğu gibi Kraliçe Victoria'nın Osmanlı Devlet Arması'nı yaptırdığı da yalandır. Bu yalan serinin devamı Robin Hood'tur. Böyle bir kişi yaşamamıştır. Tamamen hayal ürünüdür. Böyle bir kahraman yoktur..”




  Şeklinde bir açıklama da yer almakta ama bahsi geçen sekizgen şekil hıristiyanlıkta kutsal sayı 8 olduğu için pek çok erken dönem hıristiyan mimarisinde de bulunmakta.Ayrıca ay yıldızı görüp esinlenen Richard'ın aynı şeyi sekizgen yapı için de düşünüp düşünmediğini bilemeyiz.Bu yüzden ilk satırlarda belirttiğim gibi 1. Richard,Kıbrıs’ı fethi sırasında hilal ve yıldızlı bir bayrak görmesi ve bu bayraktan esinlenmesi ile bir flama yaptırması, aynı yıllarda kasaba ilan edilen Portsmouth şehrine de bu logoya benzeyen bir flama hediye edilmesi ve.800 yıl sonra kurulan bölgenin futbol takımının da bu flamadan örnekle bu logoyu tercih etmesi bana daha doğru geliyor.

  Yazılmış bilgiler hakkında yanlış olduğunu düşündüğünüz yerleri, veya eklemek istediğiniz bilgileri yorum aracılığı ile belirtebilirsiniz.


Anahtar kelime(ler): portsmouth logosunun anlamı portsmouth logosundaki ay yıldız portsmouth logo history portsmouth logo png portsmouth logo meaning portsmouth logopedia portsmouth fc old logo
Tarih 3129444317588862001

Yorum Gönder Yorum Yap

emo-but-icon

Ana Sayfa item