Şu Anda Ay'da, Dünya'dan Gönderilmiş Binlerce Su Ayısı Yaşıyor Olabilir

  İnsanlık tarihinde pek çok kez Ay'a çıkmaya çalışıldı. Bunlardan bir tanesini de İsrail Nisan ayında denemişti. Ancak denemeleri b...


  İnsanlık tarihinde pek çok kez Ay'a çıkmaya çalışıldı. Bunlardan bir tanesini de İsrail Nisan ayında denemişti. Ancak denemeleri başarısız oldu ve uzay araçları Ay'a çakıldı. Uzay aracı Ay'a çakıldı ama, ilginç bir gelişme ortaya çıktı. Söylenene göre uzay aracına yalnızca görevli kişiler koyulmamış. Su Ayıları da sağlam bir kutunun içinde araçla beraber Ay'a gönderilmiş. Sayıları da az değil, binlerce su ayısının gönderildiği söyleniyor. ABD merkezli Arch Mission Vakfı, bu kargonun sahibiymiş. Olur da dünya ileride yaşanamayacak bir hale gelirse, yeni bir yaşanabilir gezegen yaratalım diye kargoyu araca yüklemişler. Kargolarının sağlamlığından da bir o kadar eminler ki vakfın kurucusu "bizim kargomuz o görevden sağ çıkan tek şey olabilir" diye açıklama yapmış.

  Şimdi diyeceksiniz ki, "madem bir hayvan gönderilecekti, neden su ayıları seçildi?" Şöyle bir sebebi var. Öncelikle ayı dediğime bakıp da devasa boyutlarda canlılarmış gibi düşünmeyin. Biliyorum sizde biraz hayal kırıklığı yaratabilir ama bunlar mikroskobik canlılar. Hatta dünyanın en küçük canlıları olarak geçiyor. Olağanüstü koşullara karşı aşırı dayanıklı olarak biliniyorlar. Eskiden suda yaşıyorlarmış ama zamanla karada da yaşamaya başlamışlar. Hatta uzayda bile yaşayabilecekleri saptanmış. Oksijensiz ortamda yaşayabilecekleri ve aşırı radyasyona bile dayanabildikleri görülmüş mikro hayvanlardan bahsediyoruz yani. Hatta 150 derece ile -350 derece arasındaki hava koşullarına da dayanıklılar.
Örnek Bir Su Ayısı
  Ay'da da yüksek radyasyon ve oksijensiz bir ortamdan bahsetmiştim ya, işte bu ortamda bu hayvanlar hayatta kalabiliyorlar. Ancak şöyle bir sıkıntı var. Su ayıları bu koşullarda hayatta kalabiliyor ancak bu koşulları gördüğü anda kendini koruma altına almak için hareketsiz kalıyorlarmış. Yani hareketsiz kalabilecekleri için bu hayvanların üreme şansı çok az.



  Şöyle bir şey daha var. Daha önce de (2011) atmosfer dışına su ayısı gönderildiği şeklinde haberlere de rastladım. Elbette ne olacağını bilemeyiz, belki Ay'da bir su ayısı kolonisi kurulur, belki de nesillerini devam ettiremezler. Hatta belki de o kargodan hiç sağ çıkamazlar. Ancak dünyanın en eski canlılarından biri olan, dinozorlar varken bile yaşamış ve dünyanın en dayanıklı türü olarak görülen bu canlıların uzayda neler yapabileceğini merakla bekleyeceğiz.


  Sizce Ay'da bir su ayısı kolonisi kurulabilecek mi? Ya da sizce su ayılarının başına neler gelmiş olabilir? Yorum aracılığı ile fikirlerinizi belirtebilirsiniz.


Etiket(ler):su ayısı boyu,su ayısı tardigrad,su ayısı tardigrada,su ayısı kaç yıl yaşar,su ayısı zararları,su ayısı uzay,su ayısı mikroskobik,su ayısı nedir,su ayısı anatomisi,su ayısı evrim ağacı,su ayısı diğer adı,su ayısı büyüklüğü,su ayısı bilgi,su ayısı mikroskobik canlı,su ayısı donduruldu,su ayısı dünyadaki en sağlam hayvan,su ayısı donduruldu mu,dünya su ayısı,su ayısı fotoğrafı,su ayısı görsel,su ayısı görüntüsü,su ayısı hayatı,su ayıları ile ilgili bilgiler,su ayısı nasıl ürer,su ayısı nasıl yaşar,su ayısı uzayda ne yer,su ayısı nerede yaşar
Bilim 4583450709564282651

Yorum Gönder Yorum Yap

emo-but-icon

Ana Sayfa item