Etiyopya Halkı Bir Günde Tam 353 Milyon Ağaç Dikerek Rekor Kırdı, Kuraklığı Yenebilirler Mi?

  Sanayileşmenin ve kirlenmenin giderek arttığı dünyamızda ağaçlar şüphesiz ki en büyük kurtarıcımız olarak görev yapıyor. Buna rağmen dü...


  Sanayileşmenin ve kirlenmenin giderek arttığı dünyamızda ağaçlar şüphesiz ki en büyük kurtarıcımız olarak görev yapıyor. Buna rağmen dünyada ağaçlara gereken önemi ve değeri verebiliyor muyuz?

  Her gün ülkemizde ve dünyada bir ağaçlık alan tahribi haberi duyuyoruz. amazondaki ağaçların giderek azaldığı haberleri ile, küresel ısınmanın yol açtığı etkilerin haberleri ile gün içinde çok sık karşılaşıyor ama ardından başka bir gündemde yine unutuyor, ağaçlara belki bizzat biz de istemeden de olsa zarar verebiliyoruz. Hal böyle olunca, bu durumu tersine çevirebilecek en ufak bir haberde bile, olması gereken şeyler olduğu zaman bile sevinmeye başladık. Ancak bu sefer güzel bir rekordan bahsediyoruz.

  Öncelikle neden böyle bir girişimde bulunulduğuna değinelim. 1900'lerin başında Etiyopya %35 civarında bir ormanlık alana sahipmiş. Ancak günümüzde bu sayı %4'lere inince, Etiyopya'da ciddi bir kuraklık baş göstermeye başlamış.
  Buna önlem olarak ise hükümet iki gün önce "Yeşil Miras Girişimi" isimli bir kampanya başlatmış. Bu kampanyanın amacı, bir günde 100 milyon nüfuslu ülke için kişi başı ikişer tane fidan dikmek olarak belirlenmiş. Ülkede ağaç dikimi için araziler seçilmiş, memurları da bu kampanyaya dahil etmek için resmi tatil ilan edilmiş ve ardından kampanya başlatılmış.

  Yetkililer dikilen ağaç sayısını kayda almış ve sonuç ise beklenenden çok daha iyi olmuş. 200 milyon ağaç dikimi hedeflenirken, bir günde tam 353 milyon ağaç dikilmiş ve bir dünya rekoru kırılmış. Şimdi ise 4 milyar fidan dikilmesi hedefleniyormuş.

Daha önceki rekor 12 saatte 66 milyon ağaç ile Hindistan'ın elinde bulunurken, Etiyopya bu rekoru bir hayli geliştirmiş. Sizce bizim ülkemizde de böyle bir kampanya yürütülse katılım ne kadar olur? Yeni bir rekor kırabilir miyiz?

Etiket(ler): etiyopya ağaç dikimi,etiyopya ağaç dikme rekoru
Diğer 3205925422223330265

Yorum Gönder Yorum Yap

emo-but-icon

Ana Sayfa item