[Video] Robot Köpek Spot, Bu Kez De Sürüsüyle Beraber Kamyon Çekti

  Size yazıya başlamadan önce bir şirketten bahsetmek istiyorum. Pek çoğumuz belki dikkat ederek, belki de sosyal medyada gezerken videol...

Robot Köpek Spot Kamyon Çekti

  Size yazıya başlamadan önce bir şirketten bahsetmek istiyorum. Pek çoğumuz belki dikkat ederek, belki de sosyal medyada gezerken videolarını görmüşüzdür aslında. Boston Dynamics isimli bu şirket robotların dilinden gayet iyi anlıyor. Yaptığı robotlar ile adını gün geçtikçe duyuruyor. Bu konumuz da yine bu robot dahisi şirketin başarılarından birini içeriyor. Kızak çeken köpekleri televizyonlarda görmüşüzdür, duran arabayı da çokça zaman çekmişizdir. Peki hiç kamyon çeken bir robot köpek sürüsü gördünüz mü?
  Cevabınız "hayır" ise bu konuyu okuduktan sonra artık kamyon çeken robot köpek sürüsü de görmüş olacaksınız.

  Çok uzatmadan konumuza geçelim. Videoda 10 tane robot köpekten oluşan bir ekip var. Tüm robotlar birbirine bağlı ve aynı anda hareket ediyorlar. İstenirse uzaktan kontrol edilebildikleri gibi, bağımsız yani otonom olarak da kontrol edilebiliyorlar. Aslında şirketin bu robot köpeklerine çok yabancı ve uzak değiliz. Şirket bu robot köpeğin ilk sürümünü 2015 yılında tanıttı. Hatta robot köpek demeyelim, kırıcı oluyor derseniz onun bir ismi de var. Şirket bu robot-köpeklere "Spot" ismini vermiş. Hatta Spot için kamyon çekmek ilk başarı değil. Merdiven çıkma, dans etme, kapı açma gibi işleri de görmüştü. Ayrıca şirket yakın zamanda Spot robot-köpekleri artık seri üretime geçireceğini, ve gelecekte insanların evlerine bir robot-köpek alarak işlerini bir nebze de olsa hafifletebileceğini de duyurmuş.


Konumuzda bahsi geçen kamyon çekme videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.


"Kardeşim bu robot-köpek nasıl dans ediyor?" derseniz de hemen aşağıdaki şu videoyu izleyebilirsiniz.



"Sen bu hayvana bir de merdiven çıkart." derseniz onu da şu videoda yapalım:






  









  Şirket YouTube'da oldukça aktif ve her attığı videoda robotların yaptığı hayranlık uyandıran bir başka gelişmeye daha şahit oluyoruz. Benim de düzenli olarak takip ettiğim şirketin YouTube kanalını eğer merakınız varsa takip etmenizi de tavsiye ediyorum. Ne dersiniz, sizce yakın gelecekte evlerimizde robot köpekler görebilir miyiz?

Etiket(ler): robot köpek spotmini,spot robot köpek,robot dog spot,robot dog spot mini,dog robot spot mini,robot dog spot boston dynamics,robot köpek spot merdiven çıkıyor,robot köpek spot dans,robot köpek spot kamyon çekiyor
Teknoloji 2486398464095958140

Yorum Gönder Yorum Yap

emo-but-icon

Ana Sayfa item