Philadelphia Deneyi: Işınlanma Gerçekten Bulundu Mu ?

  28 Mart 1943 tarihinde yapıldığı iddia edilen bir deney var. Philadelphia Deneyi olarak geçen bu deneyin sonucu asla tam olarak öğrenile...

  28 Mart 1943 tarihinde yapıldığı iddia edilen bir deney var. Philadelphia Deneyi olarak geçen bu deneyin sonucu asla tam olarak öğrenilememesine rağmen amacı, Büyük Buhran'ın sonlarına doğru II. Dünya Savaşı'nı öngören Amerikan hükümetinin gemilerinin radarlara yakalanmamasını istemesi üzerine başkanlığını Nikola Tesla'nın yaptığı bir grup bilim adamı bu amaç uğruna çalışmaya başlaması ile donanmayı görünmez kılmakmış. Yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın sonunda proje deneme aşamasına gelmiş ve deneyde Amerikan donanmasında görevli küçük bir destroyer olan Eldridge adlı geminin kullanılmasına karar verilmiş..Öncelikle yazı hakkında şunu belirteyim, bu gönderide yazan yazılar somut verilere dayanmamakta, çünkü Amerikan hükümeti ve deniz kuvvetleri böyle bir deneyin ya da projenin varlığını asla kabul etmemiş. Bunların asılsız, hayal ürünü iddialar olduğunu savunmuşlar. Philadelphia deneyi hakkında bilinenlerin çoğu tanıkların ifadelerinden sağlanıyor. Deneye tanık olan kişilerin beyanları üzerinden yazdığım ve belki de zaman zaman komplo teorisine kaçacak bu yazı için iyi okumalar diliyorum.

İddia:
  28 Mart 1943'te Amerika'da, Einstein’ın birleşik alanlar kuramına dayanarak bir “ışınlama” deneyi yaptığı iddia ediliyor. ‘Philadelphia Deneyi” olarak bilinen ve askeri gizlilik içerisinde gerçekleştirilen deneyde 104 mürettebatlı “USS Eldridge” adlı askeri gemi, tanıkların iddialarına göre Philadelphia Deniz Üssü'nde, yeşil bir sise bürünerek yavaş yavaş kaybolmuş ve kısa bir süre sonra 640 km. ötedeki Norfolk Deniz Üssü'nde ortaya çıkmış.

  Gemi; jeneratörler, vericiler, güç yükselticiler, modülasyon devreleri ve elektromanyetik alan oluşturmaya yarayacak araç gereci içeren tonlarca ekipmanla donanmış. 22 Temmuz 1943'te saatler 09.00’ı gösterdiğinde elektromanyetik alan jeneratörleri aktifleştirilmiş ve Eldridge'in etrafını yeşil bir duman kaplamaya başlamış. İddiaya göre bu olayların sonunda kısa bir süre sonra artık gemi dumanların arasında görünmez olmuş. 

  Deneyin medyada yankı bulması ve ardından yapılmaya başlanan ciddi araştırmalar, 1980’de olayı anlatan bir filme izin verildikten sonra ancak başlamış. Daha öncelerde, kamuoyuna göre olay sadece bir söylenti olarak görülüyormuş ve araştırmaya ya da haber yapmaya değer bir bilgi olarak görülmemiş. Hatta konu hakkında Charles Berlitz ve William Moore ortak bir kitap yazmış ama bilim-kurgu kitabı olarak görülmüş.

 Aslına bakarsanız bütün bu yaygara ve teoriler aslında söylentilere dayanıyor. Yani önceden de bahsettiğim gibi somut bir delil yer almıyor. Olayın hikayesi ise şu şekilde geçiyor:

  1933 yılında Roosevelt ABD'nin başkanı olmuş ve Nikola Tesla'yı Washington'a davet ederek ondan devlet adına bazı projeleri yürütüp yürütemeyeceğini sormuş. Tesla ise olumlu yanıt vermiş. Başkan ona yazının devamında açıklayacağım Gökkuşağı Projesini anlatmış ve Tesla çalışmaya başlamış. 1936 yılında Tesla iddialara göre iyi gelişmeler kaydetmiş ve mürettebatsız bir gemiyi gözden kaybedip geri getirmeyi başarmış. Yetkililer daha sonra deneyi insan ile tekrarlamasını istemiş ama Tesla insana zarar vereceği konusunda diretince projeden ayrılmış. Bu noktadan sonra projeyi Dr. John von Neumann devralmış. Einstein'ın "Birleşik Alan Teorisi"nin Philadelphia deneyini başarıya götüren en büyük etken olduğu varsayılmakta. Einstein bu teorisini 1925-27 tarihleri arasında Prusya'da yayımlanan bir bilim dergisine göndermiş ancak tamamlayamadığını düşünerek geri çekmiş. Einstein'ın bu teorisini ilerki yıllarda tamamladığı, ancak bunun savaş sırası ve sonrası hükümetlerce gizlenmiş olduğu varsayılıyor.

  Devam edelim, UUS Eldrige, Philadelphia Deniz üssü açıklarındaki deney yerine bu sefer içinde mürettebatı ile beraber gelmiş. Bu deneye ticari bir gemi olan ve şu anda bahsettiğimiz o tanık iddialarının bir çoğunun kaynağı olan Carlos Allende'nin de içlerinde bulunduğu  Andrew Furuseth'in mürettebatı da tanıklık etmiş.  Allende, 50'li yıllarda UFO araştırmacısı Morris Jessup'a yazdığı mektuplarda yaşadıklarını anlatmış ve bu deneyin gerçekltiğinden ilk bahseden "tanık" olmuş. Jessup ilginç bir şekilde 1959'da arabasının içinde ölü bulunmuş ve otopsi raporuna göre egzoz gazıyla intihar etmiş, Carlos Allende ise bir daha ortaya çıkmamış.

  22 Temmuz 1943'te şalterler kaldırılmş ve yeşil duman geminin etrafını kaplamış. 15 dakika sonra şalterlerin indirilmesi emredildiğinde gemi yavaş yavaş tekrar ortaya çıkmış. Ancak gemiye iletilen telsiz mesajlarına yanıt gelmediğinin anlaşılması üzerine gemiye çıkılmış.

  Gemiye çıkıldığında mürettebatın hiç de iyi durumda olmadığı görülmüş. Bir bölüm mürettebat yaşadıkları korku dolu dakikalarda gemiden aşağı atlamış ve atlayanların hiç birinin cesedi bulunamamış. Sağ kalanların çoğu ise akıllarını kaçırmış. 5 asker ise geminin metal gövdesi ile kaynaşmış. İki askerin de elleri çelik gövdenin içine geçmiş. Normal durumda olan mürettebatın ileriki zamanda olağanüstü şeylerle karşılaştıkları ve bulundukları yerde birden yok olup başka bir yerde görünebildikleri rapor edilmiş. Duvarların içinden geçebilme, birdenbire taş kesilip bir başkası onlara dokunana kadar öyle kalma gibi uçuk pek çok özellikleri olduğu söylenmiş.

  28 Ekim 1943'te yine Eldridge üzerinde ikinci deney daha yapılmış. Bu sefer gözleri kör edebilecek kadar güçlü mavi bir ışık patlaması meydana gelmiş ve 600 kilometre ötede, Norfolk açıklarında yeniden görünmüş. Norfolk'ta bir kaç dakika boyunca görülür durumda kalmış ve ardından saniyeler içinde Philadelphia Deniz Üssü açıklarında yeniden belirmiş.

  ABD hükümeti Philadelphia deneyinin yapıldığını ya da projenin yürütüldüğünü hiçbir zaman kabul etmedi. Donanmaya, Eldridge'in sözü edilen tarihlerde Philadelphia'da bile olmadığını iddia etti. Deneyin yapıldığı günlere yakın bir tarihte Bermuda Şeytan Üçgeninde eğitim amaçlı olarak bulunduğu söylendi ve bu deneyin yapılıp yapılmadığı sır olarak kaldı. Daha sonra da medya gücünün de yardımı ile halka ulaşıp merak edilen bir konu oldu. Sizce böyle bir deney gerçekten yapıldı mı?

Anahtar kelime(ler): philadelphia deneyi filmi philadelphia deneyi izle philadelphia deneyi ekşi philadelphia deneyi nedir philadelphia deneyi belgeseli philadelphia deneyi filmi 1984 philadelphia deneyi filmi 2012 türkçe dublaj indir philadelphia deneyi tesla philadelphia deneyi kitap the philadelphia deneyi philadelphia deneyi belgesel türkçe dublaj philadelphia deneyi hakkında bilgi nikola tesla philadelphia deneyi belgeseli  philadelphia deneyi türkçe dublaj izle philadelphia deneyi tr dublaj izle philadelphia deneyi 1984 türkçe dublaj izle philadelphia electrical test philadelphia deneyi film philadelphia deneyi filmi 1984 türkçe dublaj izle philadelphia deneyi film izle türkçe dublaj philadelphia deneyi fragman philadelphia deneyi filmi imdb philadelphia deneyi filmi fragmanı philadelphia deneyi gerçek mi philadelphia deneyi gökkuşağı projesi philadelphia deneyi gerçeği philadelphia gemi deneyi philadelphia deneyi hikayesi philadelphia deneyi ışınlanma philadelphia deneyi izle altyazılı philadelphia deneyi ile ilgili filmler philadelphia deneyi izle / tek parça tr dublaj philadelphia deneyi imdb philadelphia deneyi indir philadelphia deneyi izle 1984 philadelphia deneyi ingilizce philadelphia işınlanma deneyi philadelphia deneyi konusu  philadelphia deneyi makale philadelphia deneyi mağdurları philadelphia deneyi nerede yapıldı philadelphia deneyi nasil philadelphia deneyi ve nikola tesla philadelphia deneyi onedio philadelphia deneyi ( rainbow project ) gerçekleşen olaylar philadelphia deneyi sinemalar philadelphia deneyi slayt philadelphia deneyi sozluk philadelphia deneyi vikipedi philadelphia deneyi youtube

Teknoloji 3105839761316113498

Yorum Gönder Yorum Yap

emo-but-icon

Ana Sayfa item