Simpsons Dizisi Geleceği Nasıl Biliyor ?

  Dünya'nın en uzun çizgi filmlerinden biri olan Simpsons ya da Simpsonlar, çizgi film dememize rağmen sanıyorum ki aşağı yukarı her...


Simpsons Dizisi Geleceği Nasıl Biliyor ?
  Dünya'nın en uzun çizgi filmlerinden biri olan Simpsons ya da Simpsonlar, çizgi film dememize rağmen sanıyorum ki aşağı yukarı her yaş grubundan insanın bildiği ve zaman zaman izlediği bir yapıt olmuştur. 30 yıllık yayın hayatı ve 600 bölümü ile ABD'nin en uzun soluklu dizisi olan Simpsonların efsane olmasındaki en önemli etkenlerden biri de, şüphesiz ki geleceğe yönelik yaptıkları tahminlerden bazılarının günümüzde tutmuş olması.

  Bu alanda pek çok tahmini tutturunca, dizinin yaratıcısı olan Matt Groening'e de bu soru sorulmuş. BBC'nin radyo programına konuk olan Matt Groening, dizide 600 yıllık bölümleri süresince pek çok tahminde bulunduklarını, bir kaç tanesinin tutmuş olmasının tamamen tesadüf olduğunu, dizinin komplo teorileri ile ilişkilendirilemeyeceğini ve her bölümde mevcut olan tahminierin gelecekte kesin olarak gerçekleşeceği gözüyle bakmanın ve komplo teorileri üretmenin mantıksız olduğu yönünde açıklamalarda bulunmuş.
  Kendi tabiri ile ise bu durumu, "Eğer yeteri kadar tahminde bulunursanız yüzde 10'u doğru çıkar" şeklinde açıklamış.

  Dizinin diğer bir yazarı olan Stephanie Gillis ise, "Bir bakıma 10 ay öncesinden yazan gelecekbilimcileriz, o yüzden bir sonraki adımda ne olacağını tahmin etmeye çalışıyoruz" diyerek yine olayları tahmin ederek yazdıklarını, kesinlikle gerçekleşecek diye bir ihtimal bulunmadığını yinelemiş.

Simpsons Çizgi filmi şimdiye kadar hangi olayları bildi?

  • İş adamı Donald Trump'ın ABD başkanı olması
  • Ebola krizi
  • Şarkıcı Lady Gaga'nın Amerikan Futbol Ligi Şampiyonluk Maçı Super Bowl'da sahne alması
  • Akıllı telefonlar

Al Jean, Trump ile ilgili olan bölümü nasıl yazdıklarını ise o yıllarda Trump'ın bir gün başkan adayı olacağına dair açıklamalarından da esinlenerek 
"2000 yılında hangi komik ünlü başkan olabilir diye düşünüyorduk." diyerek açıklamış.
Trump'ın başkan olduğu Simpsons bölümü
  Simpson ailesinin New York'a gittikleri bölüm üzerinden dizinin 11 Eylül 2001'de İkiz Kuleler saldırılarının gerçekleşeceğini bildiği de diziyle ilgili teoriler arasındaydı. Al Jean ise bu iddia hakkında:
"New York'ta bir rehber alıyorlar, üzerinde 9 dolar ve İkiz Kuleler'in olduğu bir kapak var; 9/11 gibi gözüktüğü için böyle düşündüler ama bu tamamen bir tesadüftü." şeklinde bir söylemde bulunmuş.

Simpsons ebola virüsü bölümü

  Ayrıca internette bulduğum bir araştırmaya göre ise ebola virüsünün 95’li yıllardaki bölümlerde anlatıldığı ve 2013’te ebolanın patladığı söylenmesine rağmen, aslında 1976’dan beri ebolanın olduğu ve 95’te kongo’da eboladan etkilenen 315 kişi olup 254’ünün de öldüğüne dair makaleler bulunduğu sonucuna da ulaştım. Simpsons ekibi de ebola konusundaki tahminlerini bu araştırmalardan esinlenerek yapmış olabilir.



  Her şeye rağmen dünyanın en uzun soluklu dizilerinden biri olan Simpsons, 30 senedir insanları güldürmeye ve hayrete düşürmeye devam ediyor. Sizce Simpsons ekibi bütün bu olayları gerçekten tahmin yürüterek mi biliyor, yoksa komplo teorisyenleri haklı mı ?

Etiket(ler):Simpsons dizisi,simpsons tahmin,simpsons tutan tahminler,simpsons geleceği nasıl biliyor,simpsons komplo,simpsons tahminleri,simpsons gelecek,simpsons komplo,simpsons Trump,simpsons ebola,simpsons dizisi,simpsons gelecekteki tahminleri
Film ve Dizi 1232537686663306478

Yorum Gönder Yorum Yap

emo-but-icon

Ana Sayfa item